Psyykkinen kirurgia

(engl. psychic surgery). Psyykkisellä kirurgialla tarkoitetaan leikkausten suorittamista ilman veistä yms. kirurgisia apuvälineitä, pelkkien käsien avulla. ”Psyykikkokirurgeja” löytyy esimerkiksi Filippiineiltä, jonne lentää paljon sairaita ihmisiä etsimään apua erilaisiin sairauksiin.

Kirurgit näyttävät leikkaavan esimerkiksi vatsan auki, ja ottavan veren seasta pahan kasvaimen pois. Kirurgit ovat taipuvaisia tuhoamaan irroittamansa kasvaimet ja elimet, tosin ensin ehkä näytettyään veristä myttyä hämmästyneelle ja pelokkaalle yleisölleen. Tähän heillä on hyvä syy. Nimittäin useissa yhteyksissä on voitu todeta, että ”kasvaimet” tai ”elimet” ovat todellisuudessa eläinten sisälmyksiä. ”Kirurgit” ovat siis ensin todella leikelleet kanoja, ja sitten teeskennelleet leikkaavansa ihmisiä.

Taikuri James Randi on tehnyt vastaavanlaisen tempun joitakin kertoja TV:tä varten. Hän piilottaa verta ja kanan maksaa muoviseen ”sormeen”, rypistää ihoa ja valuttaa veren ”leikkaushaavaan”, työntää sormensa vatsan ”sisään”, ja kaivaa ”kasvaimen” ulos. Veret pois ja leikkaus on valmis. Seuraava potilas!

Kirjallisuutta: Randi 1987b; Wiseman ja Greening 1998.

alkuun palaa