Myös 20 dollarin seteli ennusti terrori-iskut?

Skeptikko-lehti kertoi numerossaan 4/2001, kuinka USA:n terroristi-iskut ennustettiin onnistuneesti – jälkikäteen. Iskujen vuosipäivän ”kunniaksi” maailmalle levisi ”todiste” siitä, että tulevasta tragediasta tiesi myös Yhdysvaltojen hallitus.

Sain sähköpostia tuttavaltani otsikolla ”Amerikassa tapahtuu outoja”. Mukana seurasi Word-liite, jossa näytettiin kuinka USA:n uutta 20 dollarin seteliä taivuttelemalla saa esiin näkymän, joka on kuin suoraan vuoden takaa syyskuun 11. päivän televisio- ja lehtikuvista kopioitu. Kuinka ihmeessä setelintekijät ovat tienneet, mitä tuleman pitää?

Näin se tapahtuu

Ensimmäinen vaihe on taittaa uusi 20 dollarin seteli puoliksi. Toisessa vaiheessa puolitettu seteli taitetaan oheisen esimerkin mukaisesti 90 asteen kulmaan. Kolmas ja viimeinen vaihe on taittaa kulman alapuolinen osa takakautta ylös.

Voilá! (Näin liitteessä todellakin luki.) Seteliin muodostuneessa kuvassa palaa Pentagon. Kun taitetun setelin kääntää toisinpäin, kuvassa näkyy tulessa olevat WTC:n tornit.

Sattumaako? Sen voi kuulema itse päättää. Päätöstä helpottaa tieto, että seteliä vaakasuunnassa taittelemalla saa esiin sanan ”OSAMA” (O muodostuu luvun ”20” nollasta, S sanasta STATES ja AMA sanasta AMERICA.) Voiko yhdessä setelissä olla kolme yhteensattumaa?

Internetistä löytää lisää todisteita: Terrori-iskupäivä oli 11.9. ja 11 + 9 = 20 (dollaria)! Sitä paitsi, jos taitosta taittelee vielä kaksi kertaa, setelistä muodostuu paperilentokone.

Mautonta. Kuka mahtaa olla kyseisen idean takana?

Sylttytehdas

Sylttytehdas löytyy www-sivulta http://www.allbrevard.net/, jossa kerrotaan, kuinka kyseisille sivuille on osunut lähes kaksi miljoonaa käyntiä sen jälkeen, kun sivuilla paljastettiin seteliin liittyvä salajuoni. Sivuja ylläpitävä yritys mainostaa pystyvänsä tekemään kenelle tahansa sellaiset sivut, että kävijöitä riittää. ”Vaikkei Sinun sivuillesi luultavasti osu miljoonia kävijöitä, olemme näin osoittaneet, että heidätkin pystytään hoitamaan, jos niin sattuisi käymään.” Sivun tekijät puolustautuvat kritiikkiä kohtaan sanomalla, että jolleivät he olisi julkistaneet asiaa, sen olisi tehnyt joku paljon vähemmän isänmaallisempi, ja saanut siitä etua. ”Meidän velvollisuutemme Amerikan kansalaisina on esitellä tämä sivu Sinulle. God Bless America!” Entä ”toimiiko” temppu oikeasti? En tiedä, minulla ei ole 20 dollarin seteliä. Mutta niin sivulla vakuutetaan. Itse asiassa lähes kaikki USA:n setelit muodostavat kyseisellä tavalla taitettuna merkittäviä kuvioita.

Kirjoittaja Risto K. Järvinen on Skeptikko-lehden päätoimittaja

palaa alkuun