Tapahtumat

03.04.2017 Maanantaikokoontuminen
Oulu

Oulun seudun toimijoiden tapaaminen Kulttuuritalo Valve (Hallituskatu 7) kahvila kello 18–

05.04.2017 Luento: Syödään luonto? GMO, luomu ja tiede – myytit ja todellisuus
Helsinki

Tieteiden talo (Kirkkokatu 6), klo 18–20
Maatalous- ja metsätieteiden tohtori, FL, kasvinjalostuksen dosentti (HY), erikoistutkija emeritus (VTT, MMM) Jussi Tammisola luennoi Skepsis ry:lle otsikolla: Syödään luonto? GMO, luomu ja tiede – myytit ja todellisuus

Geenimuuntelu ja luomu herättävät vahvoja tunteita. Joidenkin mielestä geenimuunnellut elintarvikkeet ovat terveydelle vaarallisia, tuhoavat luonnon ja riistävät köyhiä maanviljelijöitä, toisten mukaan GMO on turvallinen ja tehokas ratkaisu lähes kaikkeen. Joidenkin mukaan luomu on ympäristöystävällinen, terveellinen ja eettinen tapa tuottaa ruokaa, toisten mielestä se taas tuhlaa ja rasittaa luontoa sekä sisältää pseudotieteellisiä väittämiä ja säädöksiä.

Maatalous- ja metsätieteiden tohtori Jussi Tammisola avaa kiinnostavien esimerkkien kautta mitä tieteellinen tutkimus kertoo asiasta ja millä tavoin erilaiset harhaluulot syntyvät ja juurtuvat suuren yleisön tajuntaan.

Lisätietoja luennoitsijasta: http://www.mv.helsinki.fi/home/tammisol/Tiede7_10.pdf

Geenimuuntelun ja luomun suhde tieteelliseen tutkimukseen avautuu tarkemmin keskiviikkona 5.4.2017 Tieteiden talon pääsalissa (Kirkkokatu 6, Helsinki), klo 18:00. Yleisön kysymykset ja rakentavat kommentit otetaan vastaan avosylin, sana on vapaa ja sisäänpääsy ilmainen, tervetuloa!

29.04.2017 Skepsis-päivä
Vantaa

Skepsiksen 30-vuotista taivalta juhlistetaan Tiedekeskus Heurekassa (Kuninkaalantie 7, Vantaa, Tikkurila) luentojen, panelien ja kirjanjulkistuksen merkeissä.

01.05.2017 Maanantaikokoontuminen
Oulu

Oulun seudun toimijoiden tapaaminen Kulttuuritalo Valve (Hallituskatu 7) kahvila kello 18–