Tapahtumat

05.12.2017 Luento: Käyttäytymisgenetiikka. Huom! Luento poikkeuksellisesti tiistaina.
Helsinki

Tieteiden talo (Kirkkokatu 6), klo 18–20
Tutkijatohtori, FT Antti Latvala luennoi Skepsis ry:lle käyttäytymisgenetiikan perusteista. Identtisiä kaksosia tutkimalla on selvinnyt monia kiinnostavia asioita geeniperimän merkityksestä. Luennolla selviää millä tavoin ja missä määrin geenit vaikuttavat mm. ihmisten persoonallisuuden piirteisiin ja muihin kognitiivisiin kykyihin.

http://www.med.helsinki.fi/uutiset/2014/20141211_gaudeamus.htm

"Käyttäytymisgenetiikka pyrkii ymmärtämään ihmisten erilaisuuden syitä: kuinka paljon geenit määrittävät tulevaisuuttamme ja kuinka paljon kasvu- ja elinympäristömme vaikuttaa meihin. Tutkimukset ovat osoittaneet, että käyttäytymispiirteet voivat periytyä kuten sairaudetkin. "

Antti Latvala (yhdessä Karri Silventoisen kanssa) on toimittanut kirjan Käyttäytymisgenetiikka (Gaudeamus), minkä pohjalta luennolla käsitellään mm. seuraavia aiheita:

• Mitä käyttäytymisgenetiikalla tarkoitetaan?

• Mitkä ovat alan keskeisimmät tutkimuskohteet?

• Kuinka paljon (ja millä tavoin) geenit vaikuttavat ihmisten persoonallisuuteen, kognitiivisiin kykyihin, sairauksiin, jne.?

• Mitä laajat kaksostutkimukset kertovat geenien merkityksestä?

Lisätietoa luennoitsijasta ja käyttäytymisgenetiikasta:

https://tuhat.helsinki.fi/portal/fi/person/alatvala
https://fi.wikipedia.org/wiki/Käyttäytymisgenetiikka

Genetiikan vaikutus ihmisten persoonallisuuteen, käyttäytymiseen ja muihin kognitiivisiin kykyihin selviää tarkemmin joulukuun ensimmäisenä tiistaina 5.12.2017 Tieteiden talon pääsalissa (Kirkkokatu 6, Helsinki), klo 18:00. Yleisön kysymykset ja rakentavat kommentit otetaan vastaan avosylin, sana on vapaa ja sisäänpääsy ilmainen, tervetuloa!