Hill, Betty ja Barney

Hillin pariskunnan väitetään olevan ensimmäisiä, jotka ovat joutuneet ufosieppauksen uhriksi. Tämä ns. New Hampshiren abduktio tapahtui syyskuun 19. päivänä vuonna 1961.

Hillin pariskunta koki, että heidän kotimatkansa Niagaran putouksilta oli kestänyt pari tuntia kauemmin kuin sen olisi pitänyt kestää. Matkan jälkeen Betty alkoi nähdä painajaista. Painajaisessa avaruusoliot pysäyttivät Hillien auton ja veivät pariskunnan alukseensa. Aluksessa heitä tutkittiin ja heistä otettiin näytteitä.

Ahdistuneisuus tarttui Barneyhin. Hillit menivät lääkärinsä suosituksesta hypnoosihoitoon psykiatri Benjamin Simonin luo. Hypnoosissa he molemmat kertoivat tarinan, joka muistutti Bettyn painajaista.

Simonin arvion mukaan Hillien kertomus ufosieppauksesta oli mielikuvitusta, vaikka he olivat varmasti nähneet jonkin kirkkaan valon yötaivaalla. Hypnotisoitu Barney oli nimittäin aivan kauhuissaan, kun hän kertoi katsoneensa kirkasta valoa. Mutta kun pariskunta kuvaili outojen avaruusolioiden vievän heitä avaruusalukseen, he olivat rentoja ja rauhallisia, aivan kuin he olisivat kertoneet käynnistä tutussa ostoskeskuksessa.

Katso: Ufo; Ufosieppaus.

Kirjallisuutta: Karttunen 1989; Klass 1981; Kuure Kyröläinen Nyman ja Piironen 1993.

alkuun palaa