Maahan syöksyneet ufot

(engl. crashed ufos). Roswellin lentävä lautanen on tunnetuin maahan syöksynyt ufo, mutta ”lento-onnettomuuksia” on sattunut sen jälkeen ja sitä aikaisemminkin. Aihepiirin historiaan perehtynyt Robert H. Bartholomew on todennut, että maahan syöksyneitä lentoaluksia on havaittu 1800-luvun puolivälistä alkaen.

Vuonna 1897 Houston Post -lehdessä ilmestyi lukijan kirje, jossa kerrottiin merimiesjoukon haaksirikkoutuneen tuntemattomalle saarelle Intian valtameressä. Tämän jälkeen tuolle saarelle syöksyi suuri lentoalus. Kaikki sisällä olleet 12 jättimäistä matkaajaa kuolivat. Yksi merimiehistä, ”herra Olesen” otti lähtiessä mukaan yhden avaruusolennon sormuksen, joka oli tehty ”tuntemattomasta metallista”. Silminnäkijöistä ainoastaan ”herra Olesen” säilyi hengissä kotisatamaan saakka. Ainoa todiste tästä tapauksesta on kyseinen lukijakirje.

Kuten Bartholomew huomauttaa, tässä on useita yhtymäkohtia Roswellin tapaukseen. Esimerkiksi maahansyöksystä on konkreettinen todiste, joka erikoisuudellaan voisi todistaa lentävät lautaset tosiksi (sormus, avaruusalus ja avaruusolentojen ruumiit), mutta sitä ei koskaan päästä kunnolla tutkimaan. Muihin historiallisiin tapauksiin liittyy muun muassa väitteitä hallitusten salailusta, jo aivan 1800-luvulta asti.

Katso: Roswellin tapaus.

Kirjallisuutta: Bartholomew 1998; Tanaka 2000.

alkuun palaa