Aura

(engl. aura). Auralla viitataan oletettuun kasveja, eläimiä tai ihmisiä ympäröivään energiakenttään, joka ”värähtelee eri taajuuksilla”. Aura ilmenee ”lahjakkaille” psyykikoille jonkinlaisena monivärisenä harsona. Kyky havaita auroja heikkenee ilmeisesti iän myötä, sillä lasten väitetään pystyvän näkemään niitä ilman erityislahjoja.

Aura koostuu seitsemästä rengasmaisesta kentästä, jotka ilmentävät organismin tilaa. Aurojen värikoostumus, tarkkuus ja muoto vaihtelevat eri yksilöstä ja ajankohdasta toiseen. Muutokset johtuvat chakrojen eli kehon energiakeskusten toimintakyvyn vaihteluista. Auroista — erityisesti niiden väreistä-voidaankin väitetysti arvioida persoonallisuutta sekä terveydentilaa. Selvänäkijoiden mukaan sairaudet voidaan havaita kuukausia tai vuosiakin aikaisemmin aurassa kuin fyysisessä kehossa. Chakrojen toimintaan yritetään vaikuttaa esimerkiksi väriterapian tai joogan avulla.

Ihmisen iholta voidaan mitata sähköistä toimintaa (kuten EKG, EMG ja EEG), mutta se on aivan liian pientä aiheuttaakseen mitään auroihin viittaavaan. Pätevimpänä, ”tieteellisenä” todisteena aurojen olemassaolosta on pidetty niin sanottuja Kirlian-kuvia, joita kuitenkin saadaan aikaan tunnettujen fysikaalisten tekijöiden avulla. On myös olemassa aurakuvausta.

Katso: Aurakuvaus; Chakra; Jooga; Kirliankuvaus; Väriterapia.

Kirjallisuutta: Loftin 1990.

alkuun palaa